Receptas / Damų alus
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 16 d.
Parametrai
OG:
1.068
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
91
|
|
IBU/OG:
0.34
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
TF Maris Otter Pale Ale | 6.3 | 7.000 | 77.8 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 5.6 | |
CaraCrystal | 120.4 | 0.400 | 4.4 | |
BEST Chocolate salyklas | 900.7 | 0.400 | 4.4 | |
BEST Black Extra salyklas | 1401.1 | 0.300 | 3.3 | |
Laktozė | 0.0 | 0.200 | 2.2 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.200 | 2.2 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Challenger (U.K.) | 8.6 | 20 | 60 | |
Challenger (U.K.) | 8.6 | 10 | 40 | |
Challenger (U.K.) | 8.6 | 10 | 20 | |
Vanilė | 0.0 | 100 | 0 | |
140 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast Activator™ 1187 Ringwood | 125.0 | 75 |
audryla
2013 m. Lapkričio 13 d.Karolijan
2013 m. Gruodžio 5 d.Karolijan
2014 m. Sausio 7 d.Salyklai: aromate ir skonyje dominuoja puikus juodojo šokolado skonis(nemaniau, kad su salyklu galima pagaminti toki gardų, čysta šokoladą:)). Dripsniai nelabai suveikė, nes nepavirinau. Karamelę taipat sunku aptikti. Saldumo kaip damų alui truputi trūksta.
Apiniai: challenger'is labai draugiškai susibendravo su šokoladu, bet per daug nusileido. Apinio truputi trūko.
Mieles: pirma pažintis su drėgnomis mielėmis buvo nepakartojama, meile iš pirmo žvilgsnio :). Fermentacija vyko labai sklandžiai. Wyeast sulibde tikra, gera saldujį stauta.
Alus gavosi geras, iki labai gero trūksta labai nedaug, tad virimą kartosim, o receptą pakoreguojam: šiek tiek dametu karamelės ir laktozės, truputi pastiprinu apinių pajėgas ir naudosiu vanilės ekstraktą, gal yra pasiulymų koki kiekį turėčiau naudoti?
Karolijan
2014 m. Sausio 7 d.O dėl šokolado nesupraskit, kad jis neigiama prasme įvardintas, aš jį salinau atskirai ir supyliau į auštančią misą, tad skonis nėra piktas
, tiesiog norėtūsi tą šokoladą papildyti ir kitais skoniais.
Karolijan
2014 m. Sausio 7 d.