Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 16 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.017
ABV:
6.7 %
IBU:
23
EBC:
91
IBU/OG:
0.34
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
TF Maris Otter Pale Ale 6.3 7.000
Miežiniai dribsniai 3.0 0.500
CaraCrystal 120.4 0.400
BEST Chocolate salyklas 900.7 0.400
BEST Black Extra salyklas 1401.1 0.300
Laktozė 0.0 0.200
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.200
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 8.6 20 60
Challenger (U.K.) 8.6 10 40
Challenger (U.K.) 8.6 10 20
Vanilė 0.0 100 0
      140  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Activator™ 1187 Ringwood 125.0 75

Nuotraukos

Komentarai

  • audryla

    2013 m. Lapkričio 13 d.
    Galima ir su ekstraktu, bet kiek bandžiau, tai ir orkaitėje pakaitinus nebūna blogai, aišku kažkiek kvapo išgarini bekaitindamas, bet taip greičiau, nei daryt ekstraktą :-)
  • Karolijan

    2013 m. Gruodžio 5 d.
    Alus išpiltas į bačką brandintis. Į antrinę įmečiau 6 ankštis vanilės, palaikiau 5 dienas, tačiau sunku surasti vanilės aromatą. Viską užgožia ryškus, aiškus šokolado kvapas. Esu labai nustebęs, kad vien iš salyklo galima išgauti tokį aromatą(manau čia bus daug prisidejusios mielės). Apie mieles galėčiau pasakyti tai, kad nenaudojus starterio, net tinkamai nerehidravus jos pradėjo dirbti po maždaug 15h ir padarė savo darbą beveik per 4 dienas.
  • Karolijan

    2014 m. Sausio 7 d.
    Alus gavosi ne visai toks koks tikėjausi, bet geras. Pirmiausia reiktų paminėti, kad vanilės visiškai nesijautė. Visur dominuoja šokoladinis salyklas, bet ne todel, kad jo per daug, o todel, kad šiek tiek mažai kitų ingridientų.
    Salyklai: aromate ir skonyje dominuoja puikus juodojo šokolado skonis(nemaniau, kad su salyklu galima pagaminti toki gardų, čysta šokoladą:)). Dripsniai nelabai suveikė, nes nepavirinau. Karamelę taipat sunku aptikti. Saldumo kaip damų alui truputi trūksta.
    Apiniai: challenger'is labai draugiškai susibendravo su šokoladu, bet per daug nusileido. Apinio truputi trūko.
    Mieles: pirma pažintis su drėgnomis mielėmis buvo nepakartojama, meile iš pirmo žvilgsnio :). Fermentacija vyko labai sklandžiai. Wyeast sulibde tikra, gera saldujį stauta.
    Alus gavosi geras, iki labai gero trūksta labai nedaug, tad virimą kartosim, o receptą pakoreguojam: šiek tiek dametu karamelės ir laktozės, truputi pastiprinu apinių pajėgas ir naudosiu vanilės ekstraktą, gal yra pasiulymų koki kiekį turėčiau naudoti?
  • Karolijan

    2014 m. Sausio 7 d.
    5 paras mirko antrinėje net 6, vos orkaitėje pakaitintos, ankštys, bet nei pilstan, nei vartojant nesijaute a nė znoko, tad galvoju apie ekstrakta antrinėje arba net prieš pat pilstant.
    O dėl šokolado nesupraskit, kad jis neigiama prasme įvardintas, aš jį salinau atskirai ir supyliau į auštančią misą, tad skonis nėra piktas
    , tiesiog norėtūsi tą šokoladą papildyti ir kitais skoniais.
  • Karolijan

    2014 m. Sausio 7 d.
    Kažkodėl apie tamsiųjų salyklų kombinavimą net nepagalvojau, būtinai pritaikysiu. o dėl brandos tai dėje nebėra galimybės, amžiną atilsį. Ant Kalėdinio stalo alus ėmė viršų, šampano ir vyno buteliai taip ir liko tūnoti svečių maišeliuose B-)
Prisijungę aludariai