Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 11 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.010
ABV:
4.1 %
IBU:
47
EBC:
13
IBU/OG:
1.15
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
      3.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 7.0 58 85
Goldings 5.0 10 15
      68  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 12.0 75

Pastabos

Detalesnės gaminimo instrukcijos: http://tikrasalus.lt/naminio-alaus-receptai/vasaros-zaibs/

Komentarai

  • Ramtyns

    2011 m. Birželio 29 d.
    Berods kai naudodavau Challenger, tai anie būdavo ne tokie stiprūs, todėl galima jų
    kiekį ir sumažinti.
  • konung

    2012 m. Kovo 31 d.
    Dar verdant Morkų žaibą buvo kilus mintis, kad reikės šitą išsivirt. Tik mano naudotos mauribrew ale mielės davė FG 1.020. Bet visumoj maloniai kartus ir toks kasdienis eliukas.
  • argentas

    2014 m. Rugpjūčio 13 d.
    o apyniai čia granuliuoti dedasi?
  • Ramtyns

    2014 m. Rugpjūčio 13 d.
    @argentas: didelio skirtumo nėra granuliuoti ar ne, bet jei granuliuoti šviežūs, jų galima 10% pamažinti.
Prisijungę aludariai