Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 12 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.011
ABV:
5.0 %
IBU:
34
EBC:
26
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas bazinis (pilsnerio) (iš Alutekso) 3.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Vienos salyklas 7.0 1.000
CaraMunich 120.1 0.350
Melanoidinas 70.1 0.150
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
      4.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 12.9 25 50
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 77

Pastabos

Marzen ir Altbier "hibridas". Beveik "no sparge" metodas.
26L vandens ~57C->54C. (10 min)
~10L skysta dekokcija (pauzė prie 71C) -> 65C. (45-60 min)
Vorlauf + tekinant dapilti ~3-5L iki pilno puodo.
Preboil ~25,5L ~10,5P.
Kerpena likus 15 min.
Fermentuoti ~15-16C.
Prisijungę aludariai