Receptas / Samogitian X-mas Thyme
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 19 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.022
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
49
|
|
EBC:
41
|
|
IBU/OG:
0.81
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 3.0 | 6.000 | 75.0 | |
CaraHell | 25.0 | 1.000 | 12.5 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.500 | 6.3 | |
Medus | 2.0 | 0.250 | 3.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.250 | 3.1 | |
8.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 64 |
Pastabos
Salinimas prie 74 oC 70 min.Užvirinama ir verdama 60 min. Sudedami apyniai, verdama 30 min.Sudedami antri apyniai, verdama 30 min.Sudedami aromatiniai apyniai, čiobreliai (10 g) verdama 15 min. Pabaigoj idedama medaus, imbiero ir citrinų sulčių užpilo (250 g). Atvėsinus iki 26 oC, sudedamos mielės ir aeruojama 15 min. Pirma fermentacija 8 paros prie 22 oC. Išpilstomas į 1 l butelius su 9 g cukraus. Išlaikomas 2 paras prie 22 oC.Brandinimas 21 para prie 5 oC.