Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 19 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.022
ABV:
5.0 %
IBU:
49
EBC:
41
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 6.000
CaraHell 25.0 1.000
CaraAmber 60.0 0.500
Medus 2.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.250
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe 13.0 15 75
Simcoe 13.0 15 45
Simcoe 13.0 15 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 64

Pastabos

Salinimas prie 74 oC 70 min.Užvirinama ir verdama 60 min. Sudedami apyniai, verdama 30 min.Sudedami antri apyniai, verdama 30 min.Sudedami aromatiniai apyniai, čiobreliai (10 g) verdama 15 min. Pabaigoj idedama medaus, imbiero ir citrinų sulčių užpilo (250 g). Atvėsinus iki 26 oC, sudedamos mielės ir aeruojama 15 min. Pirma fermentacija 8 paros prie 22 oC. Išpilstomas į 1 l butelius su 9 g cukraus. Išlaikomas 2 paras prie 22 oC.Brandinimas 21 para prie 5 oC.
Prisijungę aludariai