Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.010
ABV:
5.6 %
IBU:
19
EBC:
26
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 4.0 4.080
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
Konditerinis cukrus (baltas) 2.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
      4.530

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 10 70
      10  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) 60.0 81

Pastabos

Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2,1);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3,13);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Virimas:
5 g gvazdikėliai (25 min iki virimo pabaigos);
92g mandarinai, supjaustyti, su žieve (20 min iki virimo pabaigos);
38 g mandarino žievelės džiovintos (15 min iki virimo pabaigos);
28 g greifruto žievelės džiovintos (15 min iki virimo pabaigos).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos
antrinė - 3 dienos
Prisijungę aludariai