Receptas / Erstikio MANDALĖDOS 2013
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 9 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
19
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 4.0 | 4.080 | 90.1 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.200 | 4.4 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 2.0 | 0.200 | 4.4 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.050 | 1.1 | |
4.530 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 81 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2,1);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3,13);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Virimas:
5 g gvazdikėliai (25 min iki virimo pabaigos);
92g mandarinai, supjaustyti, su žieve (20 min iki virimo pabaigos);
38 g mandarino žievelės džiovintos (15 min iki virimo pabaigos);
28 g greifruto žievelės džiovintos (15 min iki virimo pabaigos).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos
antrinė - 3 dienos
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2,1);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3,13);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Virimas:
5 g gvazdikėliai (25 min iki virimo pabaigos);
92g mandarinai, supjaustyti, su žieve (20 min iki virimo pabaigos);
38 g mandarino žievelės džiovintos (15 min iki virimo pabaigos);
28 g greifruto žievelės džiovintos (15 min iki virimo pabaigos).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos
antrinė - 3 dienos