Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
42 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 29 d.

Parametrai

OG:
1.098
FG:
1.022
ABV:
10.0 %
IBU:
217
EBC:
46
IBU/OG:
2.22
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas (rūkytas) 15.0 5.000
Kvietinis salyklas (šviesus) (rūkytas) 3.0 3.000
Amber (rūkytas) 50.0 1.630
      9.630

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.0 100 60
Chinook 13.7 100 0
SHERRY OLOROSO vyno ąžuolinių statinių drožlės 0.0 25 0
      225  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1762 | Belgian Abbey II™ (starteris) 500.0 78

Pastabos

Salinimas:
~63-65°C - 105 min.

pH ~ 5,3

Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,1 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~24°C

Dėkui Linui už karšto rūkymo salyklus ir Peckeliui už mieles.

Komentarai

  • pofke

    2014 m. Balandžio 29 d.
    O čia tai kumpis bus geras, kadanors pabandyk dar su šerio/porto mielėm fermentuot (oksiduojančios mielės, reik šiltai laikyt ir su deguonim), turėtų įdomu būt:D
  • Dainius

    2014 m. Balandžio 29 d.
    Skamba intriguojančiai, visai norėčiau pamėgint. Tai bedirbant mielėm jom periodiškai vis oro įkvėpt duot?
  • pofke

    2014 m. Balandžio 29 d.
    Ten tokios čiudnos mielės yr, kurioms turi daug abv būt, ir jo, oro pastoviai duot, su paprastom nerizikuoćiau gal taip.
  • Maegnar

    2014 m. Birželio 15 d.
    Dainiau, šitą galima tik ragauti edukaciniais tikslais :D Išgerti to pusės litro nesugebėjau
Prisijungę aludariai