Receptas / C++IPA
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 9 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
49
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.93
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.700 | 78.3 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.900 | 15.0 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 4.2 | |
Aroma | 150.1 | 0.150 | 2.5 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Warrior | 16.0 | 15 | 45 | |
Centennial | 9.0 | 15 | 30 | |
Cascade (U.S.) | 7.0 | 20 | 15 | |
Centennial | 9.0 | 15 | 15 | |
Centennial | 9.0 | 35 | 0 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 35 | 0 | |
Simcoe | 13.0 | 35 | 0 | |
170 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEAST West Coast IPA 1217 | 12.0 | 72 |
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.7
(4 balsai)
8.6
Sausam apyniavimui naudoti apyniai atidavė viską tą turi geriausio. Dominuoja pušų kvapas, tačiau jaučiami tiek gėlėti, tiek citrusų aromatai. Fantastiškas aromatas!
Spalva ganėtinai tamsi, kažkiek į vario raudonumą. EBC skaičiuoklė paskaičiavo tikrai neteisingai. Puta didelė ir greitai nusėdanti tačiau plonas sluoksnis putos bei likučiai ant taurės kraštų laikosi tikrai ilgai. Nors alus stovi tikriausiai jau antrą mėnesį šaldytuve, bet jis tikrai labai drumstas. Abejoju, kad čia nuo mielių, greičiau nuo sauso apyniavimo.
Skoniui atsiskleisti trukdo aukštoka karbonizacija, pirmas gurkšnio pojutis - muilo putos burnoje. Tačiau vėliau labai gerai jaučiami gelės ir citrusai, o va pušų sakų skonis lieka jau antrame plane ir nueina į poskonį. Ir čia jis laikosi tikrai ilgai.
Kūnas vidutinis, tikrai nėra skystas kaip įvardijo kiti. IPAi pats tas ir daugiau jo čia tikrai nereikia, bet va karbonizacija didoka. Čia gal dėl to kad jau po kurio laiko ragauju ir stipriau užsigazavo. Tie burbuliukai tikrai trukdo pilnai mėgautis IPA aromatais ir skonių fontanais.
Alus tikrai puikus, labai patiko rezultatas gautas derinant apynius. Reiktų gal truputį sumažinti karbonizacijos lygį ir kažkaip išspręsti drumstumo problemą. Nors sausai apyniuojant tai padaryti nėra lengva. Šiaip alus tikrai labai, labai pavykęs, mielai dar pora bokaliukų.... :)