Receptas / Erstikio MAGNUM BITERIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 6 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.78
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 4.0 | 4.400 | 97.8 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.2 | |
4.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 82 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų
antrinė - be antrinės
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų
antrinė - be antrinės
erstikis
2013 m. Gruodžio 11 d.Artis
2013 m. Gruodžio 11 d.