Receptas / pils 1
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 15 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
51
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
1.13
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.500 | 83.3 | |
CaraPils | 5.0 | 0.300 | 10.0 | |
red x | 30.0 | 0.200 | 6.7 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 4.8 | 70 | 60 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 rehidratuotos ~250mlrd | 12.0 | 77 |
Pastabos
RO/krano 90/10 +2g CaSO4 +0.5g CaCl2 /10L
Ca 68
Mg 4
SO4 124
Na 6
Cl 31
HCO3 39
RA -19
pH nematavau, nes tingėjau
6L 55C > 50C 7min
+4L 86C > 63C 60min
keliam ant ugnies iki 63C (temp nukrito salinant iki 61)
tekinam pirmoką
+5L 85C, tekinam, pakartojam
pirminė - 7d 10C
antrinė - 2d 20C
Ca 68
Mg 4
SO4 124
Na 6
Cl 31
HCO3 39
RA -19
pH nematavau, nes tingėjau
6L 55C > 50C 7min
+4L 86C > 63C 60min
keliam ant ugnies iki 63C (temp nukrito salinant iki 61)
tekinam pirmoką
+5L 85C, tekinam, pakartojam
pirminė - 7d 10C
antrinė - 2d 20C
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
Komentarai
-
erstikis
2013 m. Gruodžio 6 d.Pas mane rūsy 13,5 laipsnio. Laukiu pakabinęs dantis, kada nukris bent iki 12 ir galėsiu lagerį virti. -
runce
2013 m. Gruodžio 6 d.pas man jau senokai apie dešimt laikosi, pamėgink pamatuoti pažamėj -
Dainius
2013 m. Gruodžio 6 d.Kas tas red x? -
Gytis
2013 m. Gruodžio 6 d.naujas salyklas, savas turi.
8.0
vidutiniškai intensyvus, būdingas saaz apyniams, kojinių, vaisių
nors puta galėtų laikytis ir ilgiau. visiškai skaidrus
perdaug apynių, jų skonis man nemalonus, lyg graužtum karklo žievę. karčio vidutiniškai, bet apynių skonis viską išbalansuoja
man nelabai patiko