Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.010
ABV:
4.5 %
IBU:
51
EBC:
8
IBU/OG:
1.13
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.500
CaraPils 5.0 0.300
red x 30.0 0.200
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 4.8 70 60
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 rehidratuotos ~250mlrd 12.0 77

Pastabos

RO/krano 90/10 +2g CaSO4 +0.5g CaCl2 /10L

Ca 68
Mg 4
SO4 124
Na 6
Cl 31
HCO3 39
RA -19
pH nematavau, nes tingėjau

6L 55C > 50C 7min
+4L 86C > 63C 60min
keliam ant ugnies iki 63C (temp nukrito salinant iki 61)
tekinam pirmoką
+5L 85C, tekinam, pakartojam

pirminė - 7d 10C
antrinė - 2d 20C

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Gruodžio 6 d.
    Pas mane rūsy 13,5 laipsnio. Laukiu pakabinęs dantis, kada nukris bent iki 12 ir galėsiu lagerį virti.
  • runce

    2013 m. Gruodžio 6 d.
    pas man jau senokai apie dešimt laikosi, pamėgink pamatuoti pažamėj
  • Dainius

    2013 m. Gruodžio 6 d.
    Kas tas red x?
  • Gytis

    2013 m. Gruodžio 6 d.
    naujas salyklas, savas turi.
Prisijungę aludariai