Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 16 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
31
EBC:
13
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.000
munich 15.0 1.000
CaraPils 5.0 0.500
Amber 60.0 0.200
      5.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.9 20 60
Northern Brewer (German) 8.5 20 60
Saaz (Czech) 2.9 20 30
Saaz (Czech) 2.9 20 5
Saaz (Czech) 2.9 40 0
      120  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
švyturio lagerio 500.0 72

Pastabos

50C - 30min.
62C - 30min.
70C - 30min.
kelti iki 80C ir tekint
viso virė 90min.
fermentacija: I-17d. 6C
II-3d. 18C, 20d. 6C

Komentarai

  • Regis

    2013 m. Gruodžio 10 d.
    O kodėl stilius "kitoks alus"?
    Pagal receptą čia klasikinis Marcenas.
  • domas

    2013 m. Gruodžio 10 d.
    oi, nepakeičiau. pas mane jie visi "kitokie", o šita, po tavo straipsnio sakau reik padaryt pagal stiliu
Prisijungę aludariai