Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 18 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.014
ABV:
5.6 %
IBU:
36
EBC:
29
IBU/OG:
0.63
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.000
Miuncheno salyklas (tamsus, savadarbis) 25.0 1.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.060
      5.360

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.1 50 45
Spalt Select (German) 5.1 30 15
Spalt Select (German) 5.1 25 5
Spalt Select (German) 5.1 15 0
      120  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 20min
65-67C - 60 min
72-75C - 20 min
Užkelt iki 78C perkelt į tekinimo indą.Tekint 78C vandeniu
Virti 60 minučių.

5gr airiškos kerpenos - 15 min

Pirminė fermentacija 4d
30gr SpaltSelect apynių į antrinę 7d


Išpilsčius 2 savaitės +20C ir 3-4 savaitės +5C (šaldytuve)

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Rugsėjo 1 d.
    Na reiks mėgint pasaugot ilgėliau, pažiūrėsim kas gausis.
    Gaila, tik kad nesubręs iki teminio klubo susirinkimo...
  • konung

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    Nors receptai panašūs, bet taviškis kiek mažiau saldus nei alus kodiniu pavadinimu "spalt miesto koordinatės". Vienok ne ką mažiau geras.

    Tiesa, o tai jei skonis ne šitoks, tai į ką tas diuseldorfo altbier'as panašus?
  • audryla

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    audryla 2011-09-09 23:51:49
    @konung
    na nesu ekspertas, kad galėčiau 100% teigti, kad šis, ar "spalt miesto" alus atitiko/pataikė į Diuseldorf'o Alt...
    Originalo tiesiog reikia paragaut...

    Bet......

    Aš tiesiog lyginu su "Diebels Alt" (senuoju, kol buvo nepriklausomas)
    Kuom išskirtinis? Na tiek "spalt miesto", tiek mano alui reikia "tvirtint" kūną.... per skystai mes atrodom...
    Reikia tokio sodresnio, daugiau salyklinio kūno, nei mainiškis sausokas....
  • Gytis

    2011 m. Rugsėjo 12 d.
    Geras alus, nors pabaiga sausa, kaip bravorius ir sako. Alaus daug Diuseldorfe išgerta, bet skonio neatsimenu, negaliu lyginti.
  • Dainius

    2011 m. Rugsėjo 12 d.
    Šitą pasižymėjau kaip geras :)
    Palyginus su "koordinatėm" kiek mažiau kartus, nors apynių panašiai dėta.
Prisijungę aludariai