Receptas / Schmetterling
Informacija
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.63
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 3.000 | 56.0 | |
Miuncheno salyklas (tamsus, savadarbis) | 25.0 | 1.000 | 18.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 18.7 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.300 | 5.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.060 | 1.1 | |
5.360 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 5.1 | 50 | 45 | |
Spalt Select (German) | 5.1 | 30 | 15 | |
Spalt Select (German) | 5.1 | 25 | 5 | |
Spalt Select (German) | 5.1 | 15 | 0 | |
120 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
50-53C - 20min
65-67C - 60 min
72-75C - 20 min
Užkelt iki 78C perkelt į tekinimo indą.Tekint 78C vandeniu
Virti 60 minučių.
5gr airiškos kerpenos - 15 min
Pirminė fermentacija 4d
30gr SpaltSelect apynių į antrinę 7d
Išpilsčius 2 savaitės +20C ir 3-4 savaitės +5C (šaldytuve)
50-53C - 20min
65-67C - 60 min
72-75C - 20 min
Užkelt iki 78C perkelt į tekinimo indą.Tekint 78C vandeniu
Virti 60 minučių.
5gr airiškos kerpenos - 15 min
Pirminė fermentacija 4d
30gr SpaltSelect apynių į antrinę 7d
Išpilsčius 2 savaitės +20C ir 3-4 savaitės +5C (šaldytuve)
audryla
2011 m. Rugsėjo 1 d.Gaila, tik kad nesubręs iki teminio klubo susirinkimo...
konung
2011 m. Rugsėjo 9 d.Tiesa, o tai jei skonis ne šitoks, tai į ką tas diuseldorfo altbier'as panašus?
audryla
2011 m. Rugsėjo 9 d.@konung
na nesu ekspertas, kad galėčiau 100% teigti, kad šis, ar "spalt miesto" alus atitiko/pataikė į Diuseldorf'o Alt...
Originalo tiesiog reikia paragaut...
Bet......
Aš tiesiog lyginu su "Diebels Alt" (senuoju, kol buvo nepriklausomas)
Kuom išskirtinis? Na tiek "spalt miesto", tiek mano alui reikia "tvirtint" kūną.... per skystai mes atrodom...
Reikia tokio sodresnio, daugiau salyklinio kūno, nei mainiškis sausokas....
Gytis
2011 m. Rugsėjo 12 d.Dainius
2011 m. Rugsėjo 12 d.Palyginus su "koordinatėm" kiek mažiau kartus, nors apynių panašiai dėta.