Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 13 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.011
ABV:
4.4 %
IBU:
45
EBC:
8
IBU/OG:
1.02
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.500
CaraPils 5.0 0.300
CaraRed 40.0 0.200
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.0 100 60
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 2gen, iš pirminės, neplautos ~250mlrd 12.0 75

Pastabos

RO/krano 90/10 +1.5g CaSO4 +0.5g CaCl2 /10L (į tekinimo vandenį pamiršau įpilti iš krano)

Ca 57
Mg 4
SO4 96
Na 6
Cl 31
HCO3 39
RA -19
pH nematavau, nes tingėjau

6L 55C > 50C 10min
+4L 86C > 64C 45min (teko truputį pakelti temp ant ugnies)
tekinam pirmoką
+5L 85C, tekinam, pakartojam

pirminė - 5d 10C
antrinė - 4d 20C

Komentarai

  • svyturys

    2013 m. Gruodžio 13 d.
    Čia staigus atsakas į vakarykštį "per mažai verdi" ? :)
  • runce

    2013 m. Gruodžio 13 d.
    =D reikia taisytis gi
Prisijungę aludariai