Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.043
FG:
1.010
ABV:
4.2 %
IBU:
33
EBC:
28
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Morkos 20.0 2.500
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 1.700
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 6.3 20 85
East Kent Golding (U.K.) 5.5 10 15
Gražgarstė 0.0 5 15
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Belgian Ardennes 30.0 76

Pastabos

Paremta receptu "Vasaros žaibs" ir pamodifikuota pagal tai ką turiu, ir tai ko reikėjo teminiam susirinkimui.

Plačiau: http://atvirasalus.lt/blog/konung/2011/07/19/apie-hipotezes-ir-sukimasi-is-padeties/

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Rugpjūčio 11 d.
    Ragautas 11.08.2011
    NUSTEBINO…. atvirai sakau,kad tikėjausi visiškai blogo, negeriamo rezultato… o čia…
    pakankamai įdomus, geriamas alus…morkos jaučiasi, bet neįkyriai…labai įdomus skonis, netikėtas toks… :-)
    Įdomu tik koks skonis būtų dar ilgiau pabrandinus???
  • Dainius

    2011 m. Rugpjūčio 13 d.
    Kaip iš morkų ir ekstrakto, tai išspausta beveik maksimumas :) Challenger galima būtų daugiau įmest, kažkaip trūko gaivos.
    O vien ko verta etiketė ir pats dvilitrinis bambalys - spaudžiu dešinę už stilių :)
  • Naminis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    aš asmeniškai morkų nelabai jaučiau, bet mielės labai įdomiai jautėsi, patiko. Etikėtė linksma :)
  • Gytis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Morkų kvapą bei skonį jaučiau labai silpnai. Grąžgarstės visai nejaučiau. Jautėsi lengva rūgštelė. Pabaiga sausa, pabaigoje dominuoja mielių charakteris. Po anonso laukiau kažko labai blogo. Stipriai viršijo lūkesčius.
  • Artis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Drumstas, oranžinis. Angliški apyniai. Belgiškos mielės. Silpna rūgštelė (gal ir nuo tos pačios rūkolos). Pats ekstremaliausias bandymas! Patiko :)
Prisijungę aludariai