Receptas / Erstikio SUDIE 2013
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 10 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.70
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 4.0 | 4.700 | 94.8 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.250 | 5.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.010 | 0.2 | |
4.960 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 7.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - 4 dienos
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - 4 dienos