Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
61 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 10 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.8 %
IBU:
34
EBC:
23
IBU/OG:
0.70
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 4.0 4.700
Karamelinis salyklas 240.2 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.010
      4.960

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.1 12 60
Nugget 15.1 12 15
Saaz 4.0 12 0
      36  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 7.0 75

Pastabos

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - 4 dienos
Prisijungę aludariai