Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 25 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.015
ABV:
5.0 %
IBU:
28
EBC:
57
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 3.0 4.200
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Juodas salyklas 1000.8 0.300
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 12 60
Motueka 7.0 15 15
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) 60.0 72

Pastabos

Salinimas:
• Į salinimo indą dedamas bazinis ir karamelinis salyklai bei dribsniai;
• pilama 9,5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo perkeliama į puodą, užverdama, paverdama 10 min;
• Į likusį mentalą salinimo inde dedamas juodas salyklas;
• Pavirintas salyklas grąžinamas atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);

Fermentacija:
10 dienų prie 10ºC
4 dienos prie 18ºC
Prisijungę aludariai