Receptas / Erstikio SCHWARZ
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 25 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
57
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 3.0 | 4.200 | 84.0 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 8.0 | |
Juodas salyklas | 1000.8 | 0.300 | 6.0 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.0 | |
5.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 72 |
Pastabos
Salinimas:
• Į salinimo indą dedamas bazinis ir karamelinis salyklai bei dribsniai;
• pilama 9,5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo perkeliama į puodą, užverdama, paverdama 10 min;
• Į likusį mentalą salinimo inde dedamas juodas salyklas;
• Pavirintas salyklas grąžinamas atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);
Fermentacija:
10 dienų prie 10ºC
4 dienos prie 18ºC
• Į salinimo indą dedamas bazinis ir karamelinis salyklai bei dribsniai;
• pilama 9,5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo perkeliama į puodą, užverdama, paverdama 10 min;
• Į likusį mentalą salinimo inde dedamas juodas salyklas;
• Pavirintas salyklas grąžinamas atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);
Fermentacija:
10 dienų prie 10ºC
4 dienos prie 18ºC