Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 10 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.011
ABV:
4.5 %
IBU:
31
EBC:
7
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 1.700
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.800
CaraPils 5.0 0.200
CaraRed 40.0 0.100
      2.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet (New Zealand) 13.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 apie 270mlrd rehidratuotos 12.0 75

Pastabos

RO/krano 99/01 +1g CaSO4 /10L

Ca 24
Mg 0
SO4 57
Na 1
Cl 1
HCO3 4
RA -13
pH nematavau, nes tingėjau

6L 54C > 50C 5min
+4L 90C > 63C 60min
tekinam pirmoką
+5L 85C, tekinam, pakartojam

po salinimo temp buvo 62C

pirminė - 7d 10C
antrinė - 2d 20C

Komentarai

  • Samanis

    2014 m. Sausio 10 d.
    Ar teisingai supratau, kad ispradziu uzpili 54 laipsniu temp vandeniu del baltymu pauzes?
  • runce

    2014 m. Sausio 11 d.
    taip. gal reikėjo 55-56, nors nėra skirtumo. šios pauzės užtenka 5min, jei pH tinkamas ir salyklai geri
  • Samanis

    2014 m. Sausio 11 d.
    gyveni žmogus ir mokaisi, turbūt pats niekad nebūčiau sumąstęs, kad galimas ir toks variantas. Nedarydavau pauzės vien todėl, kad neturiu sąlygu kaitinti mentalą :D
Prisijungę aludariai