Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. lapkričio 13 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.018
ABV:
4.7 %
IBU:
40
EBC:
35
IBU/OG:
0.73
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich Dark salyklas 25.0 3.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.000
BEST Kvietinis salyklas 4.0 0.600
Special B 400.9 0.250
      5.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select 5.0 40 60
Spalt Select 5.0 40 30
Spalt Select 5.0 20 5
Spalt Select 5.0 30 0
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 67

Pastabos

MASH/STRIKE VOLUME: 22.79 L
SPARGE VOLUME: 8.11 L
TOTAL WATER NEEDED: 30.90 L
PRE-BOIL VOLUME: 24.80 L
POST-BOIL VOLUME: 21.20 L

Salinimas:
52C - 10min
65C - 60 min
75C - 20 min
Užkelt iki 78C, tekint 78C vandeniu

Fermentacija:
14C

Komentarai

  • audryla

    2013 m. Gruodžio 30 d.
    Prisiminęs pirmąjį Tavo Benedictus variantą iškart užsisakau šito butelaitį ;-)
  • Tomas Žeimys

    2013 m. Gruodžio 30 d.
    Mielai išmainysiu į detalią degustacijos ataskaitą :)
  • audryla

    2013 m. Gruodžio 30 d.
    Sutarėm :-)
  • audryla

    2014 m. Vasario 3 d.
    Koks šito alaus likimas?
  • Tomas Žeimys

    2014 m. Vasario 3 d.
    Pavėluotai (po mėnesio pirminėje) nukeliavo dar trumpam į antrinę šį savaitgalį. Bet lyg ir viskas su juo OK.
Prisijungę aludariai