Receptas / Aštuoni kilai
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 23 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
29
|
|
IBU/OG:
0.63
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 4.000 | 49.4 | |
Nedaiginti kviečiai | 3.0 | 3.000 | 37.0 | |
BEST Red X salyklas | 30.0 | 1.000 | 12.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.100 | 1.2 | |
8.100 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Muntons šlapios II karta | 12.0 | 73 |
Pastabos
+11L 57C -> 52C 25min baltyminė pauzė
+5L 100C -> 65C 60min salinimas ->11L misos (šokoladinis salyklas tik šiame etape)
+18L 82C -> 74C 15min pauzė -> 15L misos, viso 26L
5min iki virimo pabaigos 1 sėkla kardamono ir 5g kalendros sėklų
+5L 100C -> 65C 60min salinimas ->11L misos (šokoladinis salyklas tik šiame etape)
+18L 82C -> 74C 15min pauzė -> 15L misos, viso 26L
5min iki virimo pabaigos 1 sėkla kardamono ir 5g kalendros sėklų