Receptas / Erstikio MMM-12
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 28 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.54
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 3.0 | 4.820 | 96.4 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.180 | 3.6 | |
5.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 5 dienos (Motueka)
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 5 dienos (Motueka)