Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 28 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
17
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 3.0 4.820
Karamelinis salyklas 240.2 0.180
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 12 60
Motueka 7.0 12 15
Motueka 7.0 6 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 79

Pastabos

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 5 dienos (Motueka)
Prisijungę aludariai