Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
55 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 18 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.011
ABV:
4.3 %
IBU:
17
EBC:
8
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.0 2.500
Bazinis salyklas 3.0 2.500
CaraPils 5.0 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 5.0 20 60
Hallertau Mittelfruh 5.0 15 10
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 12.0 75

Pastabos

66C-60min
78C-tekinimas

Komentarai

  • Vytenis

    2014 m. Sausio 18 d.
    as nepakeiciau laiko, dejau 10min iki pabaigos. O Carapils kaip veikia skoni? ateinantiems kartams..
  • Gytis

    2014 m. Sausio 18 d.
    Carapilsas teoriškai suteikia lengvą karamelės skonį, bet aš realiai tos karamelės iš carapilso nejaučiu. Gal kūnas kiek tvirtesnis, bet ir tai tik kai žinai, kad carapilso dėta. Aš tiek nebūčiau dėjęs, bet manau, kad nieko nesugadinai.
    Kvietinis labai nuo mielių priklauso. Man pvz Munich nepatinka. O kitiems atvirkščiai - labai patinka. Ir pagal receptą tai čia pats tikriausias kvietinis alus, visai ne "kitoks alus".
  • Vytenis

    2014 m. Sausio 18 d.
    Supratau, kadangi nezinau, kaip atskirti, visgi rasau kitoks, nes tikiu, kad idejus kvietinio salyklo ne visi alus tampa weisenais :)
  • Gytis

    2014 m. Sausio 18 d.  
    Pagal mieles. Munich, WB06, Blanche - sausos kvietinio alaus mielės. Suteikia specifinį aromatą ir skonį. Bananai ir gvazdikėliai skirtingomis proporcijomis. Tik didelis kartumas mielių charakterį užgožia, todėl paprastai daromas 12-15 IBU. Aš apynius tik kartumui dedu, nenoriu jokių apynių aromato ir skonio. Kiti deda ir aromatui. Skonio reikalas.
    A,matau dar MauriBrew irgi kvietinio mieles turi.
Prisijungę aludariai