Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 25 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 29 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.014
ABV:
7.1 %
IBU:
77
EBC:
25
IBU/OG:
1.13
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 2.400
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.350
CaraAmber 60.0 0.250
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Aurora (Slovenia) 9.0 25 60
Aurora (Slovenia) 9.0 13 30
Aurora (Slovenia) 9.0 12 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 6.0 80

Pastabos

Salinau ~60°C 75 min.
Dėjau tris pipiriukus, 10 min. viriau ir 20 min. palikau stovėti, tada aušinau.
Misoje beveik nesijaučia, o aluje jau yra šiek tiek aštrio.

Komentarai

  • Naminis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    taip taip, labai įdomiai pipiriukai jaučiasi, +
  • Artis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    +, labai įdomus. Verta kartojimo. Būtų įdomu ekspermentuoti su egzotiškesnėmis rūšimis. JAV habaneros pipirus populiaru naudoti.
  • Gytis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Ragautas VAK'e 08.11. Jeigu jau pats Dainius "aštrį" jaučia... Labai įdomus. Patiko, bet man kiek per aštrus :)
  • konung

    2011 m. Rugpjūčio 16 d.
    Pipirų kiekis man pats tas. Skanus alus. Kartojau ne kartą. Pradedu galvoti apie bandymą su čili.
  • Dainius

    2011 m. Rugpjūčio 26 d.
    Beje, šitas alus salintas maiše.
Prisijungę aludariai