Receptas / Velnio akmens
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 24 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.500 | 75.0 | |
Vienos salyklas | 6.0 | 1.000 | 16.7 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.500 | 8.3 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 4.8 | 30 | 60 | |
Hersbrucker (German) | 2.8 | 30 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 12.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas:
50C - 20 min
65C - 30 min
70C - 30 min
76C - 10 min
Tekinam
5 g. kerpenos 15 min virimo.
50C - 20 min
65C - 30 min
70C - 30 min
76C - 10 min
Tekinam
5 g. kerpenos 15 min virimo.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.3
(4 balsai)
8.4
lengvas, beveik limonado (kokio diušes) aromatas
mūtnas. pūta graži, smulkų burbuliukų, nusėda, bet palieka "plėvelę" alaus paviršiuje
jaučiasi saldumas ir malonus lengvas apynių kartumas.
stipriai supūtuoja burnoje. gan ilgai išlieka lengvas kartumas. vidutinio kūno
labai geras vasariškas legeriokas. Gal norėčiau šiek tiek mažiau kartumo. Atrodo kad daugiau negu 17 IBU