Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 2 d.

Parametrai

OG:
1.082
FG:
1.016
ABV:
8.6 %
IBU:
34
EBC:
13
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 13.000
Cukrus 0.0 2.000
BEST Munich salyklas 15.0 2.000
BEST Aromatic salyklas 50.0 0.500
      17.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.1 100 90
Tettnanger (German) 2.1 100 60
Admiral (U.K.) 10.0 20 60
Hallertau Hersbrucker (German) 2.8 100 30
      320  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1581-PC Belgian Stout 100.0 80
Safbrew T-58 12.0 80

Pastabos

Tekinimo t pakėlimas gaunamas užverdant 18L salyklo.

Cukrus dedamas užvirus nutekintą misą.
Airiška kerpena 10min.

2x25L su skirtingomis mielėmis.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.8

(1 balsas)

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 1 d.  
    Noriu paaiškinti dėl ko man ilgas brandinimas mistifikuotas.
    Tie kurie jau turi patirties su alaus virimu ir daug maž žino vius procesus, žino ko galima tikėtis. Žino, kad pvz. koks elis, jei pagaminimo metu buvo per daug apyniuotas, tai "susigulės", jei per saldus tai irgi susigulės ir pasausės. Ant daugelio stilių yra tam tikri lūkesčiai kurie paaiškinami per daug nesigilinant i biocheminius procesus ir kadangi tie stiliai populiarus, daug kartų kartoti, tai lūkesčiai tampa pamatuoti.
    Bet su belgais viskas kitaip. Gal būt čia esmė pačioje belgų kultūroje, kurie nemėgsta smulkmenintis ir aiškinti procesų, kaip dabar tai daro amerikonai. Todėl viskas daug maž mistifikuota. Padarai 8-9 laipsnių alų ir nežinai kada jis bus geriamas, kada jo bus pats pikas. "Kaip Dievas duos". Tai tinka, kai esi naujokas ir tau negaila nei laiko, medžiagų, pastangų. Esi linkęs belekaip ekspermentuoti. Man dabar atėjo metas, kad manęs netenkinka akli eksperimentai, noriu suprasti kas ir kaip, ir ta linkme dirbu.
  • Regis

    2014 m. Rugpjūčio 1 d.
    @Maistra - tavo pageidavimu: nuėjau į rūsį ir po vieną litrą abiejų variantų padėjau į šoną su prierašu "saugoti iki Kalėdų Maistra prašymu" :)
    Atnešiu į "Parodyk ką gali", palyginsim ;)
  • Regis

    2014 m. Rugpjūčio 1 d.
    Artis: tingiu rašyti - ilgai užtruks. Kai susitiksim, tuomet primink. Paaiškinsiu kodėl tam tikrų pavyzdžių ilgesnis brandinimas eina į naudą.
  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 1 d.
    Ok, būtinai priminsiu. Man ši tema šiuo metu pati aktualiausia. Gal būt dėl to dabar vengiu virti belgiškus ir verdu tik tai ką tikrai suprantu ir nors daug maž žinau kas gausis galutiniame rezultate.
  • Gytis

    2014 m. Gruodžio 14 d.  
    Atsimenu tą alų su belg stout - geras paprastas šviesus belgas. Kad 8,6% abv nebūčiau pasakęs.
Prisijungę aludariai