Receptas / Raudonas Lageris
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
83 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 12 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.59
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Red X salyklas | 30.0 | 2.000 | 40.0 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 40.0 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 1.000 | 20.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 12.0 | 10 | 60 | |
Green Bullet (New Zealand) | 13.0 | 13 | 60 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 5 | 10 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 5 | 5 | |
33 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Lager | 12.0 | 78 |
Pastabos
5g kerpenos.
tikiuosi pamatyti raudonos spalvos alu :)
eilinį karta nesusitariau su vandeniu. Šį kartą pasiruošiau per daug.
tikiuosi pamatyti raudonos spalvos alu :)
eilinį karta nesusitariau su vandeniu. Šį kartą pasiruošiau per daug.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.8
(1 balsas)
Komentarai
-
Samanis
2014 m. Kovo 12 d.Vaistų skonis
Šie skoniai dažniausiai apibūdinami kaip medikamentinai ar gali būti aštrūs kaip gvazdikėliai. To priežastis yra skirtingi fenoliai, kuriuos pradžioje gamina mielės. Clorofenoliai atsiranda iš medicininio chloro (baliklio) ir fenolių junginių reakcijos, ir suteikia labai blogą skonį. Geriausiais būdas to išvengti yra po įrangos dezinfekavimo skalavimas verdančiu vandeniu.
baliklio nenaudoju, tai klausimas ar chemipro oxi galejo įtakoti, nors ir skalauta verdančiu vandeniu? -
runce
2014 m. Kovo 12 d.greičiausiai ne. kokioj temp fermentavai? kaip sudėjai mieles? kiek jų? po kiek laiko užsivedė? kiek laiko fermentavosi? -
Samanis
2014 m. Kovo 12 d.1. 12-13
2. i vandeni, po pusvalandzio i misa.
3. pokelis (11-12g)
4. nepamenu
5. dvi savaites berods.
https://www.youtube.com/watch?v=kMV-3EYsqwo
:D -
runce
2014 m. Kovo 12 d.o fermenteryje kokia temp buvo nežinai?
-
Samanis
2014 m. Kovo 12 d.Nea, bet manau plius max pora laipsniu ne daugiau.
6.8
užsiuodžia salyklo saldumas ir kažkas nemalonaus, lyg vaistai. nors tai gali būti ir apyniai. šis kvapas gan silpnas, bet nelbai man malonus
puta iškart nusėda, bokale kaip į šulinį žiūrint. o spalva nuostabiai rausva, alus skaidrus. intensyvaus raudonumo nėra, bet tikrai į raudonumą
geras balansas į salyklo pusę, yra saldumo, vos vos karamelės, kartumo nedaug, bet išlenda tas pats vaistų skonis (gal tikrai apyniai?)bet vėl gi, nestiprus
kūnas vidutinis - didelis, šiltas, persigazavęs (atkreipkit dėmesį, kad putos vis tiek nėra)
toks jausmas, kad jei ne kažkur prasišauti gamyboje ir nemaišyt bet kokių apynių, gautųsi puikus pustamsis lageris, su labai maloniu švelniu saldumu ir gražia spalva