Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
83 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.011
ABV:
5.1 %
IBU:
30
EBC:
16
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Red X salyklas 30.0 2.000
Bazinis salyklas 3.0 2.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 1.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 10 60
Green Bullet (New Zealand) 13.0 13 60
Saaz (Czech) 2.9 5 10
Saaz (Czech) 4.0 5 5
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 12.0 78

Pastabos

5g kerpenos.

tikiuosi pamatyti raudonos spalvos alu :)

eilinį karta nesusitariau su vandeniu. Šį kartą pasiruošiau per daug.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

6.8

(1 balsas)

Komentarai

  • Samanis

    2014 m. Kovo 12 d.
    Vaistų skonis

    Šie skoniai dažniausiai apibūdinami kaip medikamentinai ar gali būti aštrūs kaip gvazdikėliai. To priežastis yra skirtingi fenoliai, kuriuos pradžioje gamina mielės. Clorofenoliai atsiranda iš medicininio chloro (baliklio) ir fenolių junginių reakcijos, ir suteikia labai blogą skonį. Geriausiais būdas to išvengti yra po įrangos dezinfekavimo skalavimas verdančiu vandeniu.

    baliklio nenaudoju, tai klausimas ar chemipro oxi galejo įtakoti, nors ir skalauta verdančiu vandeniu?
  • runce

    2014 m. Kovo 12 d.
    greičiausiai ne. kokioj temp fermentavai? kaip sudėjai mieles? kiek jų? po kiek laiko užsivedė? kiek laiko fermentavosi?
  • Samanis

    2014 m. Kovo 12 d.
    1. 12-13
    2. i vandeni, po pusvalandzio i misa.
    3. pokelis (11-12g)
    4. nepamenu
    5. dvi savaites berods.

    https://www.youtube.com/watch?v=kMV-3EYsqwo

    :D
  • runce

    2014 m. Kovo 12 d.
    o fermenteryje kokia temp buvo nežinai?
  • Samanis

    2014 m. Kovo 12 d.
    Nea, bet manau plius max pora laipsniu ne daugiau.
Prisijungę aludariai