Receptas / Rūkytas porteris
Informacija
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.030
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
94
|
|
EBC:
93
|
|
IBU/OG:
1.34
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') | 15.0 | 2.000 | 83.3 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.250 | 10.4 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.150 | 6.3 | |
2.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Aurora (Slovenia) | 9.0 | 30 | 60 | |
Aurora (Slovenia) | 9.0 | 10 | 20 | |
Aurora (Slovenia) | 9.0 | 10 | 5 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 6.0 | 57 |
Pastabos
Salinimas:
~65˚C - 90 min.
--> 80˚C
Jau po poros valandų pūškėjo kaip reikia, bet po poros parų sustojo ir tankis beveik nepakito - 1.030
Galimos priežastys:
1. Aukšta salinimo temperatūra, pakilo daugiau nei reikia, nes šildžiau.
2. Kažkiek prisidėjo mažesnės atenuacijos mielės, bet čia ne esminis dalykas.
3. Starterį truputį perlaikiau, ar gali turėt įtakos?
Kaip gavosi taip, nesuku galvos, ir taip neblogas, kvapas kaip rauchbier'o.
~65˚C - 90 min.
--> 80˚C
Jau po poros valandų pūškėjo kaip reikia, bet po poros parų sustojo ir tankis beveik nepakito - 1.030
Galimos priežastys:
1. Aukšta salinimo temperatūra, pakilo daugiau nei reikia, nes šildžiau.
2. Kažkiek prisidėjo mažesnės atenuacijos mielės, bet čia ne esminis dalykas.
3. Starterį truputį perlaikiau, ar gali turėt įtakos?
Kaip gavosi taip, nesuku galvos, ir taip neblogas, kvapas kaip rauchbier'o.
konung
2011 m. Rugsėjo 12 d.Žaldokas
2011 m. Rugsėjo 12 d.Dainius
2011 m. Rugsėjo 12 d.O gali turėt įtakos? Dėl kvapo, tai bent jau anksčiau buvo dūmo kvapas gan stiprus, apynių nesijautė.
Išvis šitas alus skaniausias buvo jaunas, man labai patiko, paprastas ir aiškus. Paskui suprastėjo.
Žaldokas
2011 m. Rugsėjo 12 d.Dainius
2011 m. Rugsėjo 12 d.Pakeliau archyvines nuotraukas, išviso 3 valandos nuo mielių idėjimo.