Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 10 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.008
ABV:
5.9 %
IBU:
24
EBC:
32
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 4.0 4.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Juodas salyklas 1200.9 0.100
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 7 60
Nugget 15.1 9 20
Saaz 3.0 11 1
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 85

Pastabos

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 75 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - be antrinės
Prisijungę aludariai