Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
57 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.022
ABV:
5.8 %
IBU:
87
EBC:
29
IBU/OG:
1.31
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.500
CaraRed 40.0 0.250
Aroma 150.1 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
      3.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.1 15 60
Spalt Select (German) 5.1 15 50
Spalt Select (German) 5.1 15 40
Spalt Select (German) 5.1 15 30
Spalt Select (German) 5.1 15 20
Spalt Select (German) 5.1 15 10
Spalt Select (German) 5.1 15 0
      105  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 5.0 67

Pastabos

Salinimas:
~60-65˚C - 110 min.
--> 75˚C - 10 min.

Komentarai

  • null

    2011 m. Rugpjūčio 26 d.
    Na tavo turbiniai apyniuočiai mane veža, baisiai knieti ir šito paragaut:)
  • Dainius

    2011 m. Rugpjūčio 26 d.
    Čia net ne apyniuotis, tiktai kartusis. Beje, maža salyklo skonio, kažkaip prastai man išsisalino, o ir šitos mielės pastebėjau, kad tikrai mažiau išfermentuoja.
    Bet visokio spektro apynių skoniai garantuoti :)
  • null

    2011 m. Rugpjūčio 26 d.
    Šitų mielių atenuacija nedidelė galima būų naudoti saldiems stoutams, tik vat duoda tokią vaisinę rūgštelę. Ar nesijaučia tokios tavo apyniuoti? :)
  • Dainius

    2011 m. Rugpjūčio 26 d.
    Reiks grįžus paragaut, kolkas ten mažai šansų kam prasimušt.
  • konung

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    Nustebino, kad galima išgaut tokį kartumą su spalt select. charakteris įdomus. Įdomu, kaip atrodytų po mėnesiuko kito.
Prisijungę aludariai