Receptas / Erstikio WOOD-GROUSE IN OAK
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 21 d.
Parametrai
OG:
1.074
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
7.4 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 3.500 | 92.1 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 2.0 | 0.300 | 7.9 | |
3.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget (U.S) | 15.0 | 10 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 15 | 15 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 6.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 120 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, paverdama 10 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+10L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 6 dienos (su ąžuolo žieve)
Džiovinta lietuviško ąžuolo žievė į antrinę
Žievė nulupta nuo maždaug 15 mm diametro lietuviško ąžuolo šakos, sudžiovinta. Sudžiovinus buvo nušveista žievės viršutinė dalis. Prieš dedant į antrinę, žievė buvo 30 min kaitinta orkaitėje 150ºC temperatūroje. Ištraukus ir ataušinus, sulaužyta mažesniais gabaliukais, sudėta į maišelį su akmeniu antrinei.
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 120 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, paverdama 10 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+10L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 6 dienos (su ąžuolo žieve)
Džiovinta lietuviško ąžuolo žievė į antrinę
Žievė nulupta nuo maždaug 15 mm diametro lietuviško ąžuolo šakos, sudžiovinta. Sudžiovinus buvo nušveista žievės viršutinė dalis. Prieš dedant į antrinę, žievė buvo 30 min kaitinta orkaitėje 150ºC temperatūroje. Ištraukus ir ataušinus, sulaužyta mažesniais gabaliukais, sudėta į maišelį su akmeniu antrinei.
erstikis
2014 m. Gegužės 18 d.Zalvarinis
2014 m. Gegužės 18 d.erstikis
2014 m. Gegužės 18 d.Zalvarinis
2014 m. Gegužės 18 d.erstikis
2014 m. Liepos 14 d.Gaila tik, kad alus persigazavo, bet atidarius butelį alus neišlipa, o tik gausiai putoja pilant į taurę ir reikia kažkiek laiko palaukti, kol galima ragauti.