Receptas / Citrininis šviesus elis
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
64 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 9 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.800 | 68.5 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.300 | 23.4 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.250 | 4.5 | |
Cukrus (užgazavimui) | 0.0 | 0.200 | 3.6 | |
5.550 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 66 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 10L / 55ºC vandens;
• 15 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~63ºC (1:2.6);
• 1/3 misos užverdama ir grąžinama atgal
• pilama 9L 100ºC vandens
• 15 min ~78ºC
• tekinama ~80ºC vandeniu (~8L);
• pilama 10L / 55ºC vandens;
• 15 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~63ºC (1:2.6);
• 1/3 misos užverdama ir grąžinama atgal
• pilama 9L 100ºC vandens
• 15 min ~78ºC
• tekinama ~80ºC vandeniu (~8L);