Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
66 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 2 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 8 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.022
ABV:
6.8 %
IBU:
26
EBC:
33
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Konditerinis cukrus (rudas) 45.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
Special B 400.3 0.100
      7.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Brewer's Gold (German) 6.0 40 90
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 70

Pastabos

Salinimas:
1 45°C 5 min
2 52°C 10 min
3 63°C 15 min
4 72°C 20 min
5 78°C 10 min

Komentarai

  • Vytenis

    2014 m. Vasario 3 d.
    Cukraus imesti rudo i salinima? Jis padidina ABV, tada santykinai pamazinu salyklu? IBU pamazinau, o mieles kokias rinktis? Belgian Ardennes?
  • Gytis

    2014 m. Vasario 3 d.  
    Taip, pamažinti salyklų, jeigu dėsi cukraus ir nenori daugiau abv. Jeigu rinksies belgiškas mieles, wyeastas nurodo tokias:
    3787 - Trappist High Gravity™
    3944 - Belgian Witbier™
    1214 - Belgian Abbey™
    3522 - Belgian Ardennes™

    http://www.wyeastlab.com/hb_styledetails.cfm?ID=186

    Jeigu naudoti sausas, tada T-58 ir gal S-33, bet antrųjų pats nesu naudojęs.

    Man labiausiai patinka Wyeast 3787.
  • Vytenis

    2014 m. Kovo 5 d.
    EBC gavosi tikrai ne 53, gal daugiau link 30. Gali buti, kad cukrus(SA) nedave spalvos? Paviriau ji apie 15min kartu su misa. Pabandziau ji ismesti is recepto, tada panasi i tiesa gaunasi EBC. OG, kaip recepte, FG 1022. gavosi. Su belgisku Grinbergenu bent ragaujant is fermenterio panasumu neturi visai. Siek tiek jauciasi rugstumas. Klaidos gal salinimo temperaturose? Jos auksciau nurodytos. Dekosiu uz ats..
  • Gytis

    2014 m. Kovo 5 d.
    Cukraus spalva tikrai ne 400. Aš skaičiuoju 40-50, bet greičiau jau yra kokie 15.
  • Vytenis

    2014 m. Kovo 6 d.
    Dekuju uz ats, del mieliu zinojau, paprasciausiai neturejau kantrybes islaukti belgisku :) Neramina tas rugstumas. Raminu save, kad tai ne infekcija, nes jis geriamas, tik rugstokas. Mieles-neutralios, kas gali duoti ta rugstuma? Ankstesniuose virimuose anaiptol jo nebuvo, taigi vanduo neturetu itakoti.. Patarkit, kol visai i lankas nenuvaziavau su pasamones srautais kuriuos cia guldau :)
Prisijungę aludariai