Receptas / Erstikio KOLUMBAS ĮSTRINGA BIRŽUOSE
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 25 d.
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 3.0 | 5.400 | 98.2 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 1.8 | |
5.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 12.0 | 77 |
Pastabos
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
12 dienų prie 12ºC
4 dienos prie 20ºC
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~11L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
12 dienų prie 12ºC
4 dienos prie 20ºC