Receptas / Tamsus greitukas
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
58 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 15 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
5
|
|
EBC:
68
|
|
IBU/OG:
0.09
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 6.000 | 92.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.300 | 4.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.200 | 3.1 | |
6.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 4.1 | 10 | 20 | |
Hersbrucker (German) | 3.7 | 10 | 20 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 11.0 | 86 |
Pastabos
Salinimas 65C 90min (po tiek laiko atvėsęs buvo iki 61C). Išpilstytas fermentuotis po 4 dienų pridedant cukraus, ir dar po savaitės pradėtas degustuoti. Stiprokas, trūksta IBU, bet "greitukui" nedariau didelio. Be cukraus būtų ne toks stiprus ir užsigazavęs. Bet kokiu atveju- skanu, "trenkia" gerai ir dar norisi.... :)
P.S. anksčiau stipresnių alų negėriau, nes tai būdavo spirituotos gazuotos dažytos rūgštys, dabar pakeičiau savo nuomonę apie stiprų alų- jis gali būti ir stiprus, ir skanus ;)
P.S. anksčiau stipresnių alų negėriau, nes tai būdavo spirituotos gazuotos dažytos rūgštys, dabar pakeičiau savo nuomonę apie stiprų alų- jis gali būti ir stiprus, ir skanus ;)