Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
58 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 15 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.008
ABV:
6.7 %
IBU:
5
EBC:
68
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 6.000
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.200
      6.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 4.1 10 20
Hersbrucker (German) 3.7 10 20
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 11.0 86

Pastabos

Salinimas 65C 90min (po tiek laiko atvėsęs buvo iki 61C). Išpilstytas fermentuotis po 4 dienų pridedant cukraus, ir dar po savaitės pradėtas degustuoti. Stiprokas, trūksta IBU, bet "greitukui" nedariau didelio. Be cukraus būtų ne toks stiprus ir užsigazavęs. Bet kokiu atveju- skanu, "trenkia" gerai ir dar norisi.... :)
P.S. anksčiau stipresnių alų negėriau, nes tai būdavo spirituotos gazuotos dažytos rūgštys, dabar pakeičiau savo nuomonę apie stiprų alų- jis gali būti ir stiprus, ir skanus ;)
Prisijungę aludariai