Receptas / Erstikio ATGIMIMO
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 20 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.60
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 3.0 | 4.000 | 88.9 | |
Melanoidinas (BEST) | 70.1 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo (U.S.) | 19.0 | 13 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 13 | 15 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 6 | 0 | |
32 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 8.0 | 74 |
Pastabos
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - 3 dienos
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - 3 dienos
traskis
2014 m. Kovo 11 d.erstikis
2014 m. Kovo 12 d.traskis
2014 m. Kovo 12 d.