Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 4 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.012
ABV:
7.6 %
IBU:
21
EBC:
26
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 1.900
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 0.700
CaraCrystal 120.1 0.250
      2.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kietis (Artemisia vulgaris) 2.0 30 45
Kietis (Artemisia vulgaris) 2.0 15 30
Kietis (Artemisia vulgaris) 2.0 15 10
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 6.0 83

Pastabos

Salinimas:
~55-60˚C - 60 min.
--> 70˚C
70˚C - 15 min.

Miežių salyklai, fermentuoti kvietinio alaus mielėmis, todėl galima vadinti garo alumi (Dampfbier).
Tradiciškai jis būna silpnai apyniuotas, ir šitam aluj kartumo beveik nesijaučia, veikiau saldumo, ypač nuo vėliau dedamų kiečių.
Sumečiau likusį virš metų laikytą rūkytą salyklą, todėl kvapo mažai likę.

Komentarai

  • konung

    2011 m. Spalio 14 d.
    Nesu tikras dėl "sapnų spalvos". Bet nu ir aromatas/skonis kiečių...
  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 6 d.
    Nepavykęs alus. Jei is pradžių bent mažais kiekiais buvo gali gert, tai paskui įgavo įvairių nemalonių skonių. Norejau dėt gailių,pelynų ir kiečiu,bet pirmųjų neprisirinkau. Moralas-nedėkit tiek kiečiu :)
Prisijungę aludariai