Receptas / Kiečių elis
Informacija
Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 4 d.
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
7.6 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 1.900 | 66.7 | |
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') | 15.0 | 0.700 | 24.6 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 8.8 | |
2.850 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kietis (Artemisia vulgaris) | 2.0 | 30 | 45 | |
Kietis (Artemisia vulgaris) | 2.0 | 15 | 30 | |
Kietis (Artemisia vulgaris) | 2.0 | 15 | 10 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich | 6.0 | 83 |
Pastabos
Salinimas:
~55-60˚C - 60 min.
--> 70˚C
70˚C - 15 min.
Miežių salyklai, fermentuoti kvietinio alaus mielėmis, todėl galima vadinti garo alumi (Dampfbier).
Tradiciškai jis būna silpnai apyniuotas, ir šitam aluj kartumo beveik nesijaučia, veikiau saldumo, ypač nuo vėliau dedamų kiečių.
Sumečiau likusį virš metų laikytą rūkytą salyklą, todėl kvapo mažai likę.
~55-60˚C - 60 min.
--> 70˚C
70˚C - 15 min.
Miežių salyklai, fermentuoti kvietinio alaus mielėmis, todėl galima vadinti garo alumi (Dampfbier).
Tradiciškai jis būna silpnai apyniuotas, ir šitam aluj kartumo beveik nesijaučia, veikiau saldumo, ypač nuo vėliau dedamų kiečių.
Sumečiau likusį virš metų laikytą rūkytą salyklą, todėl kvapo mažai likę.
konung
2011 m. Spalio 14 d.Dainius
2011 m. Lapkričio 6 d.