Receptas / Erstikio BROLIO 2014
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 15 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 4.0 | 3.900 | 97.5 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 8.0 | 83 |
Pastabos
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~68ºC (1:3,125);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 4 dienos
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~68ºC (1:3,125);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 4 dienos