Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 23 d.

Parametrai

OG:
1.067
FG:
1.017
ABV:
6.6 %
IBU:
52
EBC:
18
IBU/OG:
0.77
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.000
Pale Ale salyklas 7.0 3.000
Rugių salyklas 6.0 1.000
CaraRed 40.0 0.500
Nerafinuotas melasos cukrus 50.0 0.500
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 20 60
Nugget 15.0 20 40
Styrian Golding (Slovenia) 4.1 20 30
Styrian Golding (Slovenia) 4.1 20 10
Nugget 15.0 30 0
Kent Golding (U.K.) 4.0 30 0
      140  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3724 | Belgian Saison (starteris) 0.0 75

Pastabos

Bandysiu sukergti du pakankamai skirtingus alaus stilius. Įdomu kaip derinsis IPA apynių raiškumas ir kartumas su saisono mielių alui suteikta salyklinių skonių kompleksija. EKG ir Nugget (0 min) minimum savaitei antrinėje.

Komentarai

  • PPJ

    2011 m. Rugpjūčio 23 d.
    Rugiai buvo, pakeičiau apynius ir cukrų. Nieke, ką turi galvoje? Gal dėl rugių man filtras kišosi? :))
  • vidmantas

    2011 m. Rugpjūčio 23 d.
    Aš beveik tikras kad del rugių. Dariau kvietrugį tai sukrito į košę ir niekaip... Rusiškus keiksmažodžius vartojau :D
  • konung

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    Ragautas 11.10. Malonus aromatas ir kiek kartokas. Jei reikėtų skelbt verdiktą - tai saisonas sunešiojo ipa.
  • GiN

    2011 m. Lapkričio 12 d.
    Jo, šitam aluj mielės parodė, kas čia viršininkas :) Visiškai dominuoja.
  • Dainius

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Mielės aišku dominavo, reiktų pabandyt paryškint apynius.
Prisijungę aludariai