Receptas / Belgiško IPA bandymas
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 23 d.
Parametrai
OG:
1.067
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
6.6 %
|
|
IBU:
52
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.77
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 3.000 | 37.5 | |
Pale Ale salyklas | 7.0 | 3.000 | 37.5 | |
Rugių salyklas | 6.0 | 1.000 | 12.5 | |
CaraRed | 40.0 | 0.500 | 6.3 | |
Nerafinuotas melasos cukrus | 50.0 | 0.500 | 6.3 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 15.0 | 20 | 60 | |
Nugget | 15.0 | 20 | 40 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 4.1 | 20 | 30 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 4.1 | 20 | 10 | |
Nugget | 15.0 | 30 | 0 | |
Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 30 | 0 | |
140 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3724 | Belgian Saison (starteris) | 0.0 | 75 |
Pastabos
Bandysiu sukergti du pakankamai skirtingus alaus stilius. Įdomu kaip derinsis IPA apynių raiškumas ir kartumas su saisono mielių alui suteikta salyklinių skonių kompleksija. EKG ir Nugget (0 min) minimum savaitei antrinėje.
PPJ
2011 m. Rugpjūčio 23 d.vidmantas
2011 m. Rugpjūčio 23 d.konung
2011 m. Lapkričio 11 d.GiN
2011 m. Lapkričio 12 d.Dainius
2011 m. Gruodžio 6 d.