Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 23 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.004
ABV:
6.3 %
IBU:
30
EBC:
7
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 5 60
Columbus 15.0 5 45
Columbus 15.0 5 30
Columbus 15.0 5 15
Columbus 15.0 5 0
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~10L / 75ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 10 min ~73ºC (1:3,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 15ºC - 17ºC)
antrinė - 4 dienos (5g Columbus, aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai