Receptas / Erstikio VAVSA COLOMBO
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 23 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.58
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 100.0 | |
4.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 75ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 10 min ~73ºC (1:3,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 15ºC - 17ºC)
antrinė - 4 dienos (5g Columbus, aplinkos temperatūra 21ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 75ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:2,5);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 10 min ~73ºC (1:3,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 15ºC - 17ºC)
antrinė - 4 dienos (5g Columbus, aplinkos temperatūra 21ºC)