Receptas / runce "draugų tvotalas"
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 13 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
10
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.17
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.500 | 64.3 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.500 | 35.7 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.7 | 10 | 60 | |
Saaz (Czech) | 3.7 | 20 | 30 | |
Saaz (Czech) | 3.7 | 20 | 5 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 12.0 | 75 |
Pastabos
FG-1,010, ~6,2ABV. alus pravirtas, prabrandintas ir geriamas. įdėja buvo išvirti gan paptrastą receptą, kurį būtų galima ragauti su bet kokiais atėjusiaus svečiais. taigi alus turi būti šviesus, nekartus, lengvai geriamas, nesilpnas, bet ir nestiprus, o tuo pačiu kitoks nei pirktinis. salyklai parinkti tinkamai. apynius galima keisti į betkokius noble apynius, t.y. tetnanger, mitelfruh ir panašius. iš bėdos galima naudos išvis bet kokius apynius, šitam recepte jie daug įtakos nedaro. tačiau mielės yra labai svarbu, ir geriausia naudoti W34/70. rauginti 9-12C temp apie dvi sav. aš nelageriavau, tiesiog kambary palaikiau kol užsigazavo. po 2sav. jau skanus. paprastas ir skanus