Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 13 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.014
ABV:
5.5 %
IBU:
10
EBC:
13
IBU/OG:
0.17
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.500
Miuncheno salyklas 15.0 2.500
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.7 10 60
Saaz (Czech) 3.7 20 30
Saaz (Czech) 3.7 20 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 75

Pastabos

FG-1,010, ~6,2ABV. alus pravirtas, prabrandintas ir geriamas. įdėja buvo išvirti gan paptrastą receptą, kurį būtų galima ragauti su bet kokiais atėjusiaus svečiais. taigi alus turi būti šviesus, nekartus, lengvai geriamas, nesilpnas, bet ir nestiprus, o tuo pačiu kitoks nei pirktinis. salyklai parinkti tinkamai. apynius galima keisti į betkokius noble apynius, t.y. tetnanger, mitelfruh ir panašius. iš bėdos galima naudos išvis bet kokius apynius, šitam recepte jie daug įtakos nedaro. tačiau mielės yra labai svarbu, ir geriausia naudoti W34/70. rauginti 9-12C temp apie dvi sav. aš nelageriavau, tiesiog kambary palaikiau kol užsigazavo. po 2sav. jau skanus. paprastas ir skanus
Prisijungę aludariai