Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 1 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.022
ABV:
7.6 %
IBU:
34
EBC:
32
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Tipple Pale Ale 6.0 4.000
Prarūgęs rudasis elis 53.0 1.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral (U.K.) 14.0 10 60
East Kent Golding (U.K.) 6.0 15 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 12.0 73

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 10min
65-68C - 60 min

Prarūgęs rudasis elis - 1L - 15 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Balandžio 30 d.
    Blendingas. Abejoju ar jis praruges, daugiau del skrudesiu nurugstejes. Nors, gal čia ir ne maniškis :-) Anyway rezervuoju butelį :-)
  • audryla

    2014 m. Balandžio 30 d.
    Ale ir šūstrai čia prikomentavot :-)

    @Peckelis
    Idėja iš prarūgėlio: gauti spalvą ir skonių

    @Artis
    Čia Taviškis, pasistengiau, kad ir parūgtų mažumėlę ;-)
    Jei tik kas geriamo gausis, tikrai paliksiu butelaitį...



  • Artis

    2014 m. Balandžio 30 d.
    Smagu, kad bus panaudotas :-) Tik labai įdomus tavo panaudojimas. Supranti, kad dalis abv nugaruos? Nesvarstei varianto dalį pilnai isfermentuoto alaus maišyti su šituo maniškiu?
  • audryla

    2014 m. Gegužės 1 d.
    Tiesiog maišyt naturėjau/neturiu minties. Toks panaudojimas, kaip dabar, labiau tiktų prieš pilstymą, tad dar vis abejoju kiek laiko realiai virt... Na ryt žiūrėsim... rytas už vakarą protingesnis ;-)
  • audryla

    2014 m. Birželio 23 d.
    Iškeliavo anapilin :-( Matyt reiks imti gerą stoutą ir jį "suraugint". Tiesiog nurūgštėjęs nuo tamsių salyklų tokiam reikalui deja netinka...
Prisijungę aludariai