Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
58 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 17 d.

Parametrai

OG:
1.100
FG:
1.024
ABV:
9.9 %
IBU:
62
EBC:
53
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 4.0 3.000
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.500
Vienos salyklas 7.0 1.500
Special B 400.3 0.130
Chocolade Dehusked 800.6 0.100
Chocolade 900.7 0.050
      7.280

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 14.5 10 60
Pacific Gem (New Zealand) 10.0 7 45
Nugget 15.1 15 35
Tradition (German) 4.5 8 30
Kadagio uogos 1.0 10 15
Nugget 12.0 10 15
Kanapiu seklos (skrudintos) 1.0 20 15
Kalendra 1.0 15 15
Nugget 12.0 15 5
Džiovintos slyvos 1.0 150 0
Razinos 1.0 150 0
      410  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 11.0 76

Pastabos

Razinos su džiovintomis slyvomis sumalamos ir dedamos į vėstančią 80-78C misą pasterizacijai bei keliauja į pirminę fermentaciją.
Ačiū audrylai ir arčiui už patarimus.

Mielės rehidruotos, naudoti maisto papildai
Virimas 90 min

Komentarai

  • svyturys

    2011 m. Rugsėjo 22 d.
    Runcė su S04 14 įvarė, aš su nothingham 12 berods. Yra dar variantas vyno mielėmis damušt :)
  • Gytis

    2011 m. Rugsėjo 22 d.
    Ar su T58 bandei jau alų virti? Jos turi labai specifinį charakterį. Nežinau kaip tas charakteris su apyniais derinsis. Gal kokias nors neutralesnias bandyčiau. Ką kiti mano tuo klausimu?
  • vidmantas

    2011 m. Rugsėjo 22 d.
    Netrukus teks proga paragauti, alus praktiškai jau išrūgo. O dėl mielių tai skaičiau kad turi pipirų prieskonį. Pridėjau į alų beleko, misa turėjo daug užtaiso. Žadu ilgai brandinti (6 mėn.)kartais pratestuojant :)Todėl manau skoniai suapvalės.
  • alugeris

    2011 m. Gruodžio 17 d.
    teko šiandien paragaut šito alučio. Alus drūtas, ne kiekvienam. Man stiprumas pramušė prieskonius, pabrandinus, gal bus dar įdomesnis.
  • west

    2011 m. Gruodžio 17 d.
    na mes su alugeriu kadangi gerėm šitą pasilikę pabaigai jau po keliolikto alaus tai mums jis pasirodė labai stiprus. o skonis visai nieko. bet stiprumas tai mušė per viršų
Prisijungę aludariai