Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 4 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.014
ABV:
5.5 %
IBU:
19
EBC:
10
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.400
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.300
CaraRed 40.0 0.200
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 2.2 60 60
Hallertau Mittelfruh 3.0 50 5
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 300.0 75

Pastabos

www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=DXRS8GX
Salinimas 66C

Komentarai

  • Gytis

    2014 m. Gegužės 20 d.
    Dedi 50 gramų 5 min, tai aromato tikrai daug turėsi. Taurėje su sausu apyniavimu pilznerio kategorjoje liktum nesuprastas, bet man patinka. Tik sakyčiau, kad tada nereikia 50 gramų 5 min, dalį gali nuimti ir į antrinę. Bent jau aš taip daryčiau.

    Man asmeniškai tas 16 IBU kliūna. Sakyčiau min 25 turėtų tokiam alui būti. Bet čia jau skonio reikalas.
  • SkyNaras

    2014 m. Gegužės 20 d.
    Viskas jau baigia fermentuotis, jau praėjo temperatūros pakelimą iki 19C. Dabar galvoju perkelti į antrinę. Tai vat ir kilo tas klausimas dėl sauso apyniavimo. Kaip supratau, neverta.
  • Gytis

    2014 m. Gegužės 20 d.
    Bus aromato sočiai, pamatysi.
  • SkyNaras

    2014 m. Gegužės 20 d.
    Ačiū, tik aišku gaila kad į IBU laiku neatkreipiau dėmesio :) Bus kaip "parduotuvinis". Antroje versijoje pakoreguosiu :)
  • Gytis

    2014 m. Gegužės 20 d.
    Jeigu viskas ok, bus geras alus. Gal nelabai pilzneris, bet who cares.
Prisijungę aludariai