Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 16 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.011
ABV:
4.8 %
IBU:
41
EBC:
22
IBU/OG:
0.86
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 3.000
Marris Otter 6.0 1.000
BEST Caramel Malt dark I salyklas 90.1 0.900
      4.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 8.0 20 15
Summit 17.0 20 15
Cascade (U.S.) 5.0 20 15
Northern Brewer (U.S.) 8.0 25 1
Cascade (U.S.) 5.0 25 1
Summit 17.0 25 1
Columbus 12.0 25 0
Cascade (U.S.) 5.0 25 0
Summit 17.0 25 0
      210  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

20ml H3PO4
2g NaCl
2g gipso
salinimas 90min @63C
tekinimas su 80C
Kerpena 5g 10min
Aromatui apyniai prie flameout'o
Whirlpoolinta

Komentarai

  • Vincas

    2014 m. Birželio 16 d.
    mano versija, kad nukartejo del neteisingos strategijos su apyniais kartumui. T.y. geriau daryti maziau apyniu ir 60 min. negu daugiau ir 15 min. (as apie kartuma, ne apie aromata). Tiesiog "taikant" 15a min. gali netycia padaryti neapsiziurejes jau ir 20imt min., kas jau gali buti is esmes kitaip.
    Nu ir kerpena - nors visi sako, kad ji neitakoja skonio, bet pavirus 10-15min. ja manau kad gali duoti toki reikala...
  • audryla

    2014 m. Birželio 16 d.
    ...jei naudoji http://www.savasalus.lt/lt/priedai-cukrus-kerpena-prieskoniai-./alaus-skaidrintojai/airiska-kerpena-25-g.html">šitą kerpeną - tai jokio papildomo skonio/poskonio tikrai negausi..
  • audryla

    2014 m. Birželio 16 d.
    Štai prie http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/54-karamelinis-elis">šito recepto jau rašiau ir apie želatiną....
  • Vincas

    2014 m. Birželio 16 d.
    hm. nu x-failai. atnesiu i vak'a paragauti, gal kas "isshifruos" kas cia nutiko, kad neskanus kartumas yra.
  • audryla

    2014 m. Birželio 17 d.
    Pats matau iš Vilniaus... palik buteliuką @SavasAlus, paragausim, kas ten pas Tave gavosi
Prisijungę aludariai