Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 2 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.004
ABV:
5.0 %
IBU:
31
EBC:
18
IBU/OG:
0.73
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 2.800
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 10 60
Cascade (N.Z.) 10.0 15 15
Cascade (N.Z.) 10.0 5 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) (Šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~6L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 salyklo verdama 10 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra ~17ºC)
antrinė - 4 dienos (5g Cascade, aplinkos temperatūra ~23ºC)
Prisijungę aludariai