Receptas / Erstikio Ž.A.S.I.S.A.
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 2 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.73
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 2.800 | 93.3 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.200 | 6.7 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 15.0 | 10 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 15 | 15 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 5 | 0 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~6L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 salyklo verdama 10 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra ~17ºC)
antrinė - 4 dienos (5g Cascade, aplinkos temperatūra ~23ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~6L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 salyklo verdama 10 min, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra ~17ºC)
antrinė - 4 dienos (5g Cascade, aplinkos temperatūra ~23ºC)