Receptas / "VAVSA" Halcyon & Perle
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 2 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 20 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Halcyon Pale Ale | 6.0 | 5.000 | 94.3 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.300 | 5.7 | |
5.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 7.7 | 20 | 60 | |
Perle (German) | 7.7 | 20 | 15 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 84 |
Pastabos
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=9NTHPMM
Salinimui 2g gipso ir 2g druskos
64C - 90min.
72C - 30min.
77C - 40min.
Salinimui 2g gipso ir 2g druskos
64C - 90min.
72C - 30min.
77C - 40min.
erstikis
2014 m. Gegužės 3 d.GiN
2014 m. Gegužės 3 d.Regis
2014 m. Gegužės 3 d.Mano galva visa VAVSA idėja ir žavesys yra tame, kad su vienos rūšies salyklu ir vienos rūšies apyniu stengiesi padaryti įdomų alų. Įvairūs smulkūs priedai, kurie net nėra salyklai, nesunkiai padidina įdomumą - prieskoniai, priedai ir pan. Tačiau ar einant lengvuoju keliu ir užsimerkiant į nedideles smulkmenas lieka pasididžiavimas pačiam sau, kad "sugebėjau sukurti įdomią VAVSą"? Vargu. Nors - kiekvienam savo.
erstikis
2014 m. Gegužės 3 d.Regis
2014 m. Gegužės 3 d.