Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 2 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 20 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.009
ABV:
6.2 %
IBU:
22
EBC:
10
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 5.000
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.300
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 7.7 20 60
Perle (German) 7.7 20 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 84

Pastabos

http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=9NTHPMM
Salinimui 2g gipso ir 2g druskos

64C - 90min.
72C - 30min.
77C - 40min.

Nuotraukos

Komentarai

  • erstikis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Aš taip pat šito alaus VAVSA nepavadinčiau.
  • GiN

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Šį alų galima vadinti VAPSA - Vieno Apynio ir Pusantro Salyklo Alus :)
  • Regis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Kiek žmonių - tiek nuomonių. Ir visi turim savų pasiteisinimų užsimerkti "nedidelėms smulkmenoms".
    Mano galva visa VAVSA idėja ir žavesys yra tame, kad su vienos rūšies salyklu ir vienos rūšies apyniu stengiesi padaryti įdomų alų. Įvairūs smulkūs priedai, kurie net nėra salyklai, nesunkiai padidina įdomumą - prieskoniai, priedai ir pan. Tačiau ar einant lengvuoju keliu ir užsimerkiant į nedideles smulkmenas lieka pasididžiavimas pačiam sau, kad "sugebėjau sukurti įdomią VAVSą"? Vargu. Nors - kiekvienam savo.
  • erstikis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    100 proc pritariu Regiui.
  • Regis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Anksčiau VAK'ai kartą per metus turėjo VAVSA temą ir buvo nurodomas teminis apynys, arba - salyklas. Būdavo įdomu.
Prisijungę aludariai