Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.4 %
IBU:
24
EBC:
26
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Aroma 150.1 0.300
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 0.200
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mt. Hood 4.5 20 60
Spalt Select (German) 5.1 15 10
Mt. Hood 4.5 10 5
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeaast Belgian Ardennes 25.0 80

Pastabos

1830 Rugpjūčio 25 d. Belgijoje prasidėjo sukilimas, kurio metu paskelbta nepriklausomybė nuo Nyderlandų;

Salinimas:

65 laipsniai - 40 min
Nupilti 1/5 ir pašildyti iki 80 laipsnių ir sumaišyti su likusia dalimi.
72 laipsniai - 60 min.

Komentarai

  • konung

    2011 m. Lapkričio 7 d.
    Įdomus pastebėjimas. Ragavau šio alaus spalio pabaigoj. Kai nuo išpilstymo buvo praėję du mėnesiai. Ardenėms būdingos rūgštelės nebėra liko tikrai geras eliukas. Labai gailėjausi, kad turiu vos vieną butelaitį.
  • null

    2011 m. Lapkričio 7 d.
    kiek kartų tamstai buvo poryta: nesiterliok tu virdamas viedra, jei verdi - virk minimum du;
  • kaladuks

    2011 m. Lapkričio 8 d.
    arba tris ir turėsi ilgam ir galėsi daugiau degustuot, palygint kaip keičiasi skoniai
Prisijungę aludariai