Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 17 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.008
ABV:
5.8 %
IBU:
31
EBC:
9
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
CaraRed 40.0 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 18.0 10 60
Cascade (N.Z.) 10.0 15 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 9.0 84

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 150 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai