Receptas / Erstikio APA-CH
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 17 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.59
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
CaraRed | 40.0 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo | 18.0 | 10 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 15 | 15 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 9.0 | 84 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 150 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 150 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+18L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)