Receptas / Šviesusis elis "Pavasaris į pabaigą:)" 2014 05 29
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 14 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
19
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.800 | 86.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.320 | 7.2 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.180 | 4.1 | |
Cukrus | 0.0 | 0.120 | 2.7 | |
4.420 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.1 | 11 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 10 | 15 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 10 | 5 | |
31 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56), naudotos 1 kartą | 200.0 | 84 |
Pastabos
Uzmaisymas: hidromodulis 1:3,5
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
64-63 - 50min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 06 02, perpylimas į kitą fermenterį - 2014 06 03
Pilstymas - 2014 06 05
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
64-63 - 50min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 06 02, perpylimas į kitą fermenterį - 2014 06 03
Pilstymas - 2014 06 05
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
8.0
Visai neblogas sesijinis alutis. Aromatas šiek tiek per silpnas kaip craft'ui, tačiau alus lengvai geriasi, karbonizacija gera, ko daugiau reikia vasaros metu :)