Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
62 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 12 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.018
ABV:
7.9 %
IBU:
166
EBC:
87
IBU/OG:
2.11
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 1.000
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.250
CaraRed 40.0 0.100
      3.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.4 50 60
Willamette 5.0 30 15
Willamette 5.0 20 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 6.0 77

Pastabos

Salinimas maiše:
~55-63˚C - 90 min.

Paragavau - karčio užtenka.
Jaučiasi Chinook ir šokolado kvapas, skoniai kolkas kas sau, bet turi būt skanus panokinus.

Komentarai

  • Evaldas

    2011 m. Spalio 14 d.
    ragautas per Vak susitikima, siap aluje atsiranda rugstele, greiciausia ir nuo vandens kietumo , ir nuo didelio apyniu kiekio.
  • konung

    2011 m. Spalio 14 d.
    Ragautas, o gal reiktų sakyti "išragautas" per VAK (10.13). Evaldas viską gerai sako. Rūgštumo kilmę aiškinomės. O kartumas, tai visai net ir nieko. Aišku jei pamažint iki kokio 120 būt išvis puiku.
  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 6 d.
    Dėkui už pastabas, reiks kitą kart pakietint vandenį. Mažiau tikėtina, kad rūgštumas nuo apynių,nes be skrudintų salyklų normaliai gaunasi. Reiks išvirt nuosaikesnę versiją su mažiau apynių ir salyklų.
Prisijungę aludariai