Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 9 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.016
ABV:
4.0 %
IBU:
29
EBC:
13
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 2.450
CaraPils 5.0 0.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Neaiskios kilmes karamelinis 25.0 0.500
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 0.350
Miežiniai dribsniai 3.0 0.200
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 40 45
Spalt Select (German) 5.0 30 10
Spalt Select (German) 5.0 30 2
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 66

Pastabos

Salinta 65 C, 1,5 h

+airiška kerpena

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Sausio 12 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    Ohoho....
    Neįtikėtina... kuo tolyn tuo geryn... gaila, kad nėr antro "patinka" mygtuko :-) paspausščiau dar kartą :-)
    Klausimas tik vienas: kokiom sąlygom alų laikai, kad su laiku jis tik gerėja??
  • Artis

    2012 m. Sausio 13 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    Lengvas citrusinis vaisinis skonis. Geras alus!
    Gaila, neteko ragauti jaunesnio :(
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 13 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012
    Na ką galiu pasakyti..."Ir sultys tapo alumi :)". Stebėtinai pasikeitė alus į gerąją pusę. Dingo žolinis prieskonis ir aromatas, keista, bet dabar jis man pasirodė pilnesnio kūno, o skonių "buketas" turtingesnis. Labai gaivus.
    Ragavau jo jau trečią kartą, įdomu stebėti pokyčius.
  • Gytis

    2012 m. Sausio 13 d.
    dar kartą ragautas 2012 sausio VAK'e. Super!
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Ragautas tą patį vakarą. Smagu buvo dar kartą išgert legenda tapusio Marijaus alaus :)
Prisijungę aludariai