Receptas / Spalt select + likučiai
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 9 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
4.0 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.62
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 2.450 | 54.4 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 11.1 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 11.1 | |
Neaiskios kilmes karamelinis | 25.0 | 0.500 | 11.1 | |
Kvietinis salyklas (tamsus) | 15.0 | 0.350 | 7.8 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.200 | 4.4 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 5.0 | 40 | 45 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 30 | 10 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 30 | 2 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 11.0 | 66 |
Pastabos
Salinta 65 C, 1,5 h
+airiška kerpena
+airiška kerpena
audryla
2012 m. Sausio 12 d.Ohoho....
Neįtikėtina... kuo tolyn tuo geryn... gaila, kad nėr antro "patinka" mygtuko :-) paspausščiau dar kartą :-)
Klausimas tik vienas: kokiom sąlygom alų laikai, kad su laiku jis tik gerėja??
Artis
2012 m. Sausio 13 d.Lengvas citrusinis vaisinis skonis. Geras alus!
Gaila, neteko ragauti jaunesnio :(
Žaldokas
2012 m. Sausio 13 d.Na ką galiu pasakyti..."Ir sultys tapo alumi :)". Stebėtinai pasikeitė alus į gerąją pusę. Dingo žolinis prieskonis ir aromatas, keista, bet dabar jis man pasirodė pilnesnio kūno, o skonių "buketas" turtingesnis. Labai gaivus.
Ragavau jo jau trečią kartą, įdomu stebėti pokyčius.
Gytis
2012 m. Sausio 13 d.Dainius
2012 m. Kovo 7 d.