Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 20 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.018
ABV:
4.2 %
IBU:
35
EBC:
6
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 15 45
Nugget 15.0 13 15
Nugget 15.0 11 5
      39  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 12.0 64

Pastabos

S.Ma.S.H.

Salinimas:
50-53C - 30min
65-67C - 60min

Virti 60min

5gr Airiškos kerpenos - 15min

Komentarai

  • Naminis

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    ir tokį malonų vaisinį prieskonį turi, Gin jį įvardijo kaip vynuogių. Teisingas alus, labai patiko.
  • Evaldas

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    Labai patiko sitas alus, manau vienas is geriausiu ragautu VAKo susitikime.
  • konung

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    Patretinsiu - geras, net favoritinis vavsa. Kažkaip tavo vavsa gaunasi labai vartojami.
  • Dainius

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Ketvirtinu. Pats ispūdingiausia ir įsimintiniausias iš vakaro alų. Skonis toks, kad iš pat pradžių tik gestais galėjau parodyt :)
    VAVS'om užkelta laba iaukšta kartelė.
  • Ovidijus

    2017 m. Rugsėjo 19 d.
    Sveiki. Norėčiau jūsų nuomonės dėl šito recepto. Išviriau šitą alutį pagal pateiktą receptą, tik vietoj nurodytų Windsor mielių panaudojau S04, nes reikiamų tuo momentu neturėjau. Gavosi tokia situacija, kad išpilsčius alų, po savaites sugalvojau paragaut, ir skonis,kvapas tikrai nustebino kaip ir čia aludariai komentaruose rašė. Praėjo dar dvi savaitės ir nei to tokio vaisinio ,skanaus skonio liko,nei kvapo, lyg ir norėtų kažkokia užuomina būti,bet lyginant kur su anksčiau ragautu, tai beveik nieko panašaus. Ar galėjo tai įtakoti kad mieles naudojau ne windsor, o S04?
Prisijungę aludariai